Info

Alt-teksti

Taiteellisen johtajan tervehdys

Vaskiviikolla valoa, iloa, vauhtia ja virtuoositeettia 

Kevätauringon paistaessa kirkkaana mieleni täyttää ilo pitkän talvikauden jo taittuessa kesää kohti. 
Tuo valo saa ainakin allekirjoittaneen pirteämmäksi ja odottamaan tulevaa kesää innolla.
Valoa, iloa ja luonnon kauneutta voi nauttia runsain mitoin Lieksassa heinäkuussa Vaskiviikon aikoihin. Lieksan upea luonto ja valoisuus saa minut aina erittäin inspiroituneeksi. 


Niin myös konserttiohjelmissamme nämä asiat näkyvät tänä kesänä. Luvassa siis konsertteja, joissa on iloisen vauhdikkaita, valoisia, virtuoosisia sekä rytmikkäitä teoksia, kauniita musiikkihelmiä unohtamatta.

Spanish Brass, Seraph Brass ja A4- kvartetti saapuvat kesän yhtyevieraiksi. Vaskisia iloja tulee siis Espanjasta, USA:sta ja Iso-Britanniasta.
Trumpetin Paganini Sergei Nakariakov ja Pietarin Filharmonikkojen soolotrumpetisti Bogdan Dekhtiaruk tarjoavat konserteissamme venäläistä loisteliasta virtuoositeettia molempien vieraillessa ensi kertaa Lieksassa.
Käyrätorven mestariksi saapuu Rune Brodahl Norjasta ja pasuunan mestarina on vanha tuttumme Matthew Gee. Tuuban mestariopettajana toimii soittimensa loistelias lähettiläs Sergio Carolino.
Eufoniumin olympialaisiin eli kansainväliseen eufoniumkilpailuun olemme saaneet arvovaltaisen tuomariston, joka ilahduttaa yleisöämme myös useissa konserteissamme.

Iloa tuottaa minulle myös se, että viime vuonna suuren suosion saavuttanut Kulman sali toimii usean konsertin tapahtumapaikkana. Paikan hienoa tunnelmaa on vaikea selittää, se täytyy kokea. Kulman salista on tarkoitus tehdä rento vaskimusiikilla täytetty illanviettopaikka, josta löytyy myös nälkäiselle konsertissa kävijälle herkullista hiukopalaa.

Tätä kaikkea odotan paljon jo nyt. Nähdään Vaskiviikolla.

Valoa, iloa ja kauneutta kevääseenne!

Fanfaariterveisin

Jouko Harjanne

Taiteellinen johtaja

Kuvitusnauha