Info

Alt-teksti

Taiteellisen johtajan tervehdys

Trumpetti, tuo kuninkaallisten soitin.

Se, että valitsin trumpetin omaksi instrumentikseni 7-vuotiaana, johtuu siitä että minulla oli soittoharrastustani aloittaessa mielikuva trumpetista kuninkaallisena soittimena: Kun kuningas saapuu paikalle, niin silloin soivat trumpetit!

Trumpetistina en voi olla tuntematta suurta mielihyvää Lieksan Vaskiviikon teemasoittimen ollessa tänä vuonna trumpetti. Ne soivat pitkin Vaskiviikkoa trumpettimestarit Pacho Flores ja Marco Pierobon johtotähtinään.

Trumpettikilpailu tuo tullessaan korkeatasoisen ja kokeneen tuomariston sekä monta taitavaa kilpailijaa.

Tällä pärjäisin jo seuraavan vuoden, mutta saadessamme koolle suuren määrän muita kansainvälisiä ja kotimaisia vaskiosaajia, on festivaalistamme tulossa jälleen kerran ikimuistoinen.

Enää Vaskiviikon ei tarvitse toimia myytinmurtajana, mutta silti olen äärimmäisen ylpeä voidessani toivottaa mukaan kesän opettajakuntaan tuubisti Velvet Brownin, pasunistit Mayumi Shimizun ja Line Johannesenin sekä amerikkalaisen vaskikvintetin Seraph Brassin. Nämä taidokkaat naisvirtuoosit❤ auttavat viimeistään heittämään romukoppaan asenteet, joissa vasket mielletään vain miesten soittimiksi!

Meillä on ilo saada Lieksaan myös vanhat hyvät tutut, joiden taituruus aina ilahduttaa. Sonus Brass ja Ameriikan Poijat tulevat taas Lieksaan, kuten myös Helten Brass.

Yhtyekurssillemme olemme jälleen saaneet erittäin energisen sekä osaavan kouluttajatiimin, jonka jäsenet opettamisen lisäksi toimivat myös konserttien solisteina.

Muun muassa näistä palikoista rakentuu kesän 2017 festivaali, joka on allekirjoittaneelle juhlan vuosi. Kesän festivaali on minulle taiteellisena johtajana kahdeskymmenes.

Näin taakse katsoen voin olla Lieksan Vaskiviikosta erittäin ylpeä. Olemme näinä vuosina kehittäneet keskikokoisesta, mutta tarpeellisesta vaskitapahtumasta hienon kansainvälisesti tunnetun korkealuokkaisen tapahtuman ja vaskikilpailun.

Paikallemme emme aio jäädä, sillä tarmokas organisaatiomme tähyää jo tulevaisuuteen tekemällä kauaskantoisia suunnitelmia. Uudistaen, mutta säilyttäen hyvin toimineet osiomme festivaalin kulmakivinä.

Hieno musiikkitapahtuma ja sen taiteilijat tarvitsevat myös yleisönsä tunnelmaa luomaan. Lieksan Vaskiviikon konserteissa ei yleisön onneksi tarvitse pönöttää, vaan he voivat rennosti nauttia hyvästä ja tasokkaasta vaskimusiikista.

Olkaa siis kaikki erittäin tervetulleita konserttejamme kuuntelemaan.

Fanfaariterveisin

Jouko Harjanne

Taiteellinen johtaja

Kuvitusnauha
Leader-logo