Ajankohtaista

Vaskiviikko saavutti tavoitteensa

LIEKSAN VASKIVIIKON KONSERTTIEN KÄVIJÄMÄÄRISSÄ NOUSUA
Vaskiviikko pääsi taloudellisiin tavoitteisiin
 
Lieksan Vaskiviikko järjestettiin 21.-29.7. Ohjelmistossa oli 20 konserttia ja 15 pihasoittoa sekä oheisohjelmaa, mm Tuubanheiton MM-kilpailut. Vaskiviikon taiteellinen johtaja Jouko Harjanne summasi viikkoa seuraavasti: ”Erityisesti minulle jäi mieleeni Pacho Floresin huikea trumpettitaiturointi. Koko festivaalin ohjelmisto onnistui erinomaisesti.”
 
Lieksan Vaskiviikko ylitti lipunmyynnin tavoitteensa ja kasvatti konserteissa kävijöiden määrää. Kokonaisuudessaan maksullisissa konserteissa kävi noin 5500 ihmistä, joka on noin 5% enemmän, kuin viime vuonna. Maksullisissa konserteissa kävijöiden määrän nousu vaikutti positiivisesti kokonaislipputulokertymään. –Olemme erittäin tyytyväisiä ennen kaikkea siihen, että monipuolinen konserttitarjonta on löytänyt myös uutta yleisöä. Lieksan Vaskiviikon toiminnanjohtaja Hanna Vienonen iloitsee. Pihasoittoja oli tänä vuonna 15, vuonna 2016 20, josta syystä kokonaiskävijämäärä hieman väheni, ollen noin 8500 ihmistä.
 
Avajaisissa ja Mätäsvaaran kaivoslaguunissa oli ennätysyleisöt. Myös ensimmäistä kertaa Vaskiviikon käytössä ollut Kulman salin konsertit kiinnostivat suurta yleisöä.
 
”Vaara-Karjalan Leaderin ja Pohjois-Karjalan maakuntaliiton myöntämät kehittämishankkeet ovat auttaneet viestinnän ja toimintamallien uudistamisessa, joka näkyy jo tämän vuoden tuloksessa. Lisäksi erinomaiset kumppanit mm. OP Pohjois-Karjala, PKO, PKS, Pohjois-Karjalan Ammattiopisto Lieksa ja Boskalis Terramare ovat olleet tärkeässä roolissa tämän vuotisen Vaskiviikon onnistumisessa” kertoo toiminnanjohtaja Hanna Vienonen.
Vaskiviikon taiteilijoiden ja henkilökunnan majoituksiin sekä ruokailuihin Lieksassa Vaskiviikko käytti yli 20 000 euroa.
 
Vaskiviikon toimisto on auki vielä arkisin 11.8 asti kello 10-14.
 
Vuoden 2018 Lieksan Vaskiviikko järjestetään 20.-28.7 ja teemasoittimena on eufonium.
 

Kuvitusnauha